Maila Raoul Karlsson

Info om Gambia - sid 4

Hydda på landet

Gambia på landsbygden

    På landsbygden och ute i byarna är det om möjligt ännu fattigare och sådana här hyddor bebos fortfarande på vissa håll. Det som förvånade mig mest var att kvinnorna är så flott klädda men bodde så enkelt.

Odling

Odlingar - Jordbruk

    Jordnötter är den största inkomstkällan, strax följt av turism. Jordnötterna jag ätit där nere har varit små och av dålig kvalité.

Olika palmer

Palmer

    På många ställen tappade man olivolja från olivpalmer. Bl a gör man palmvin.

Jag och en skabbig hund

Andra djur

    Hundar strök omkring lite varstans. På stäpperna runt städerna drev de omkring i flockar. De flesta var loppbitna och man önskade att man hade haft med sig loppmedel. Vissa hundar hade kliat av sig halva öronen, och det var bara blodiga stumpar kvar.

Mittemot entrén

Utanför Sunwing

    Den här, som så många andra, gator med boganvilla, går från Sunwings entré in mot Bakau. Här brukar det vara gott om fjärilsfinkar, rödstjärtsastrilder, amaranter, gulhalsad bulbyl m fl. Den här gatan pryddes med boganvilla i gult, rött, lila och rosa.


Gambia sid  1 - Resan ner/Hotellet Gambia sid  2 - Utanför hotellet Gambia sid  3 - Naturen/Vägarna Gambia sid  4 - Du är här Gambia sid  5 - Skådarplatser Gambia sid  6 - Batiken/Kläderna
Ordlistan Diverse Kartor Vaccineringar Priser i Gambia Tillbaka till Startsidan

Tillverkad 970418, omstrukturerad 000106 av © VBK.


All material copyright © Raoul Karlsson.