Här är jag i en kyrka, lite svettig:
Jag i regn

Här är jag vid ett akvarium:

Jag vid akvarium

Skämt åsido... Tryck här för att se en bild på mig.

Jag heter Andreas och jag är 17 år från och med den 18/10 -98. Jag bor i Gustafs i Dalarna.
Gustafs ligger i Säters kommun. I Gustafs bor ca 3000 människor. I Gustafs finns också ett grustag per 750 människor, alltså 4 st.
Nu för tiden har jag också flyttat till den otroligt tråkiga staden Ludvika, där jag går på en skola som heter ABB Industrigymnasium. Ludvika ligger en bit ifrån Gustafs, så det gör att jag har valt att flytta från den trevliga orten Gustafs till den mindre trevliga orten Ludvika. Otrevligt är det på grund av de otrevliga nynazisterna som tycker det är kul att härja i Ludvika. Sen är det ju också otrevligt i Ludvika eftersom stadens andra stolthet fotbollslaget (företaget ABB är första stoltheten) åkte ur division ett efter bara en säsong... Nog om det otrevliga. Det finns ju också trevligt i Ludvika. Folk och så. Ja, den delen kan ju du och jag ta på tu man hand i nån chat eller så. Men nu för tiden bor jag i alla fall ensam, granne med min granne. Lägenheten ligger på Industrivägen, nummer 8 B, top floor. Har du vägarna förbi så kan du ju komma upp och kika, kanske få ett glas vatten eller en torkad brödbit...


Här är då jag, Andreas...
Tryck här för att komma tillbaka till dit du var, om du tryckte på länken under de där bilderna som inte föreställde mig egentligen.

Att bo ensam är en hård kamp mot allt. Att laga mat är inte kul. Som tur är så finns det billig och god mat. Snabbmakaroner. Det äts ofta i lägenheten. Dels för att det är billigt och gott, men också för att det går snabbt att göra, och sen blir det inte så mycket disk. Disk är det värsta som finns. Diskar gör man så sällan det går. Tyvärr så har jag bara bestick och tallrikar så att det räcker i en vecka. Sen är jag tvungen att diska. 
 

Musik gillar jag att höra på. Tidigare lyssnade jag mest på reggä-musik. Favoriten var då Aswad. Men nu är läget förändrat. Man får andra värderingar och så vidare, man utvecklas hela tiden. Så nu för tiden hör jag mycket på Lighthouse Family. Deras brittiska soul, eller vad man nu ska kalla det, passar mig utmärkt. Andra grupper jag hör på är U2 och Beautiful South. U2 är väl bland det bästa som finns tycker jag. Låten "Everlasting Love" från deras B-sidealbum är bra. Andra låtar av U2 jag gillar är "Still Haven't Found What I'm Looking For" och "Where The Streets Have No Name". (Jobbigt att skriva dessa titlar, U2 hade så långa namn på sina låtar tidigare. Tacka vet jag deras namn, kort och lätt att stava till.) Beautiful South sen då. Jag fastnade för låten "Perfect 10" tidigare i vinter, eller om det var i höstas, men jag fastnade för den i alla fall. Andra låtar som också är bra som Beautiful South gjort är "Song For Whoever" och "Dumb". Beautiful South spelar för övrigt en sorts...ja, vad ska man kalla det...pop kanske. Brittisk musik, men inte britpop. Melodipop kanske man skulle kunna kalla det... Men bra är det i alla fall. Sen gillar jag ju annan musik också. Mycket annan musik. R.E.M. till exempel. Väldigt, väldigt bra. Tyvärr har jag ingen skiva med dem, men det ska vi ändra på snart. Synd nog så är alla deras skivor bra, så jag får nog lov att köpa flera stycken. Så säg den musik jag inte gillar. Skulle vara sån satanistrock, då de står och harklar sig i mikrofonen. Sen har jag väl inte fastnat för den musikstil Green Day representerar. Men mycket annat gillar jag. Ta en kik: Alla mina mp3-låtar, eller alla mina skivor.

Jag kan ju göra som en god vän till mig gjort på sin hemsida. (Titta på hennes sida! Kamillas sida) Hon skrev upp några låtar hon gillar och skrev lite text till låten... Jag kan ju göra samma sak, och jag har hennes tillåtelse. Jag försöker begränsa mig till 20 låtar! *ler* Här kommer de i bokstavsordning efter arist:


 
Artist Låt Kommentar
2Pac Changes Har inte fastnat för 2Pac förr, men den här låten har "det där" som gör att jag gillar den.
Aqua Turn Back Time Den enda Aqua-låt som nånsin kommer komma nära denna lista.
Beastie Boys Girls Har Beastie Boys gjort den här låten för att skoja? Bra är den i alla fall.
Beautiful South, The Perfect 10 En ganska skojig duett. Melodiös.
Boyzone Baby Can I Hold You Denna Boyzone-ballad var väl nära att inte få vara med, men när jag satte ihop denna lista så var jag lite sorgsen, så den får vara med ändå.
Brand New Heavies, The You Are The Universe En av de bästa låtarna '97. Inte så känd låt av gruppen som gjort låten som används till introt i Nile City.
Corrs, The What Can I Do Av de skönsjungande irländska syskonen. Mycket bra låt av en mycket bra grupp.
Eagle-Eye Cherry Save Tonight Jag gissar att den här låten inte behöver någon närmare presentation. Toppenlåt helt enkelt. Någon som INTE hört den?
Kula Shaker Hush Jag vet, det är en cover, men den är bra ändå. Det är lite driv i låten...
Lighthouse Family High Toppenlåt. Från senaste albumet. Svårt att välja låt av denna grupp dock, eftersom de har många bra låtar...
Lighthouse Family Lifted ...så därför får de representeras av två låtar. Denna låt är från deras första album. Opel har börjat använda den här låten i sin reklam
Lynyrd Skynyrd Sweet Home Alabama Så jäkla bra! Gammal, men vad gör det?
Radiohead Creep Låten om mig. Måste vara med.
Pulp Disco 2000 Jag valde mellan Disco 2000 och Common People, men dagsformen avgjorde. Disco 2000 är bra, så bra.
R.E.M. Daysleeper Ännu en artist som representeras av två låtar. Daysleeper är ju en av de bästa låtarna från nya skivan. Fast vi har ju 5 andra kandidater till den här listan från den skivan...
R.E.M. Losing My Religion R.E.M. har gjort så många bra låtar att jag väljer mellan 15 olika att ha med på min bra-låt-lista. Losing My Religion blev det idag.
Smashing Pumpkins Perfect En av 98-års bästa låtar, om inte den bästa. I kamp med nån R.E.M.-låt då. Bättre än så här går det knappt att bli.
Take That How Deep Is Your Love Bra, bra låt. En aning bättre än Bee Gees låt med samma namn och samma text.
U2 Staring At The Sun Så var vi framme vid en av min absoluta favoritgrupper då. Av förklarliga skäl så är det svårt att välja låt. Staring At The Sun är en av de bästa låtarna från albumet Pop.
U2 Where The Streets Have No Name Denna är den andra låten som får representera U2. Jag har dock, igen, 15 andra låtar att ta istället för dessa två.

Kan det hända att jag har tagit med några av mina favoritlåtar nu? Jag har antagligen glömt en hel bunt... Inte så många nya låtar. Anledningen är väl den att det inte gjorts bra låtar på sistonde.

Nu nåt helt annat: 
 

Ä r det någon som tror sig känna mig kan ni väl höra av er per e-post. Då menar jag er som kan ha träffat mig i verkliga livet och inte er andra, men ni andra kan väl titta in här i Naglarby så får ni också tillhöra den exklusiva skara som känner mig lite grann. Om nån skulle bo i Säters kommun så skicka ett e-post ni också. Om du skulle bo i Ludvika eller nån annan stans som inte ens ligger i närheten så får du också mejla om du vill.
Om nån inte förstår (inte kan prata, läsa eller skriva) svenska som läser det här så hör av er är ni snälla. 
 

Ibland chattar jag på IRC, varierande servrar. Det tycker jag är ganska kul om jag inte är på humör för annat. Annars håller jag väl till en del på Stajls chat. Ett trevligt ställe det där Stajl. Sen har vi ju Refill, nästan en kopia av Stajl, men med bättre ekonomiska resurser då det är Telia som ligger bakom. Jag tycker inte om Refill lika mycket som jag gillar Stajl, men det duger väl till att knyta kontakter. Stajl känns mer hemtrevligt, Refill är så stelt. Men nog om Stajl och Refill nu...
Jag går under namnet Gunnur, så du kan ju hälsa om du ser mig. Apropå mitt smeknamn så har jag fått veta att det är ett isländskt flicknamn och ett turkiskt namn. Vilket kön turkar med namnet Gunnur har är okänt. Men, vad gör det. Det är det ju knappt nån annan som vet, så vad spelar det för roll? 
 

Om du gillar att läsa böcker så ska du läsa antingen "Flugornas herre" av William Golding, "När lammen tystnar" av Thomas Harris eller "Liftarens Guide till Galaxen" av Douglas Adams. Det är tre väldigt bra böcker.
"Flugornas herre" handlar om en grupp pojkar som fastnar på en öde ö någonstans på jorden. Där försöker man hålla en eld vid liv ifall en båt skulle åka förbi och se att det brann och titta vad det är som brinner. Men pojkarna delar upp sig i två gäng och börjar strida på liv och död...
Gissa hur det går för de tre olika huvudpersonerna...

"När lammen tystnar" handlar om en blivande FBI-agent som får en kallelse från högre ort att prata med en doktor som sitter i fängelse för flera brutala mord, för att få reda på mer information som FBI tror att doktorn sitter inne med, angående en mördare som flår storväxta kvinnor. Men hon stöter på vissa problem. Likaså gör hennes "beskyddare".

"Liftarens Guide till Galaxen" är den bästa bok jag någonsin läst. Ovanstående böcker kommer knappt nära... "Liftarens Guide...." handlar om jordbon Arthur Dent som helt plötsligt en dag ser några bulldozers utanför sitt hus. De ska riva huset för honom. Detta visar sig spela mindre roll, eftersom Arthurs bästa vän, Ford Prefect, visar sig vara en utomjording och råkar känna till att Jorden kommer bli utplånad samma dag som Arthurs hus ska bli utplånat. Ford tar med Arthur på ett äventyr utan dess like. De far till planeten Krikkit, vars befolkning tror på "fred, rättvisa, moral, kultur, sport, familjeliv och utplånandet av andra livsformer". Författaren till denna bok verkar ha skrivit precis de ord som kommit upp i huvudet på honom. Många saker är så finurligt uttänkta och enkla. Kategori för den här boken är nog science-fiction-äventyr-komedi-biografi. Helt klart läsvärd! Hoppas att den som läser detta passade på att köpa boken vid årets bokrea. Det gjorde jag. Nu har jag två ex, så om du skulle ha missat den så kanske du kan låna en av mina böcker...
Dessa böcker är väldigt bra, som sagt. Läs dem. I alla fall den tredje. De andra två har man gjort filmer efter. 
 

Gillar du filmer så ska du se "Truman Show" eller "Forrest Gump".
"Truman Show" är en film som jag sett nyligen och som jag starkt rekommenderar. "Truman Show" med Jim Carrey är helt och hållet toppen. Vissa förväntar sig att den ska vara sådär tokrolig som alla andra filmer med Jim Carrey är, men så är ikke fallet med denna film, så de blir ganska besvikna. Det kan hända att man sitter och väntar på det där klantiga som han förväntas göra, men då väntar man förgäves. Det här är ingen sån komedi. Nej, herr Carrey kan faktiskt spela skådespel också, och inte bara roller som i Den Galopperande Detektiven. "Truman Show" handlar om en man som inte vet att hela hans liv är tillgjort. Man filmade när han föddes, man filmar när han tar studenten, man filmar allt. Men en dag går något snett och Truman misstänker någon sorts komplott. Och på den vägen är det. En toppenbra film, som sagt. Jim är bra i huvudrollen. Klart MVG på den filmen.

Om du hellre vill se en dramafilm med roliga inslag bör du se "Forrest Gump" med Tom Hanks, belönad med sju Oscar-statyetter eller nåt sånt. Den filmen handlar om en byfåne som tror på allt mamma sagt, och älskar Jenny över allt annat på jorden. Forrest Gump (huvudpersonen) är döpt efter grundaren (och släktingen) av Ku Klux Klan. Se när Forrest går i highschool eller när han åker till Vietnam, eller varför inte när han kommer hem från Vietnam och bl.a. grundar ett räk-företag tillsammans med sin döde Vietnam-vän Bubba och löjtnant Dan.

Eller titta på "Life of Brian" av och med Monthy Python-gänget. Det är en väldigt bra film om en man som heter Brian. Han föds samtidigt som Jesus. Sedan lever han och får en massa följeslagare, som tycker han talar om bra saker. Men en del förväxlar honom med Jesus, bl.a. de tre vise männen.

Sen gillar jag också vissa "tjejfilmer". "Fyra bröllop och en begravning" kan kanske räknas in där. Den är bra. Har du inte sett den så gör det. Handlar om en kille som åker runt på bröllop, men aldrig själv hittar den rätta. En av mina favoritskådisar är med i "Fyra bröllop..." nämligen...jag vet inte vad han heter. Det är han som är den homosexuelle killen och läser den trevliga dikten på begravningen. Han är också med i "Sliding Doors", en film jag inte sett, men lovat en viss Linda att se. Kanske vi kan se den tillsammans, va, Linda? Det är inte Hugh Grant jag tänker på. En "tjejfilm" som jag inte vill rekommendera är "Hemligheter och lögner". Dålig film om ett adoptivbarn. Se den inte, trots att den fått goda recensioner och vunnit Guldpalmen och allt. Nog om detta. 
 

Nu är jag rädd för att jag inte har så mycket mer att skriva. Men det kanske inte gör nåt, jag har ju fått ihop en del text ändå... Nu ska jag försöka uppdatera den här texten lite då och då när jag har nåt nytt att komma med. Om DU har förslag på vad jag ska skriva om: mejla eller skicka icq-meddelande: 2471795.
 
 

ödmjukast