Den amerikanska blues & soulsångaren King George är välkänd för sin intensiva röst och karismatiska scenframträdanden. Musiken har varit en del av hans liv sedan han lämnade Virginia på sextiotalet för att göra karriär som sångare i New York.

Under åren har han hunnit med att arbeta med ett stort antal musiker, till exempel Don Covay, Jimi Hendrix och the Ray Charles Band. Han har även experimenterat med modernare musikstilar genom att uppträda tillsammans med R&B-bandet Black Moses och tangera technon med hjälp av ett skivkontrakt med V2 Music. Kombinationen av nytt och gammalt, sammanvävt av en fantastisk röst har gjort King George känd som "The Mega-Medley-Man".

King George är sedan ett antal år tillbaka bosatt i Sverige, men ofta befinner han sig på turné, speciellt i Tyskland och Holland. Han kallar själv mixturen av europeiska influenser tillsammans med Muddy Waters klassiska blues, Ray Charles rythm'n'blues, Otis Reddings soul, Bob Marleys reggae , och Fela Kutis afrikanska rytmer för Bluesology. Detta är även namnet på hans svenska band, men under hösten har han gjort en framgångsrik turné i Tyskland tillsammans med gruppen Sorpresa. I november gästar de Sverige för första gången för att tillsammans med King George göra en mindre skandinavienturné.

För ytterligare information och bokning, skicka ett email till: KGB Productions

 
Du är besökare nummer:
  
Senast uppdaterad: 2005 08 09